TEMATSKI PROGRAMI

Ovdje možete pronaći opise programa koji na jedinstven način detaljno obrađuju specijalizirane teme iz biologije i srodnih znanosti te kod pojedinca razvijaju donošenje osviještenih i odgovornih odluka.

 

ABECEDA ORNITOLOGIJE

Ciljana skupina: korisnici svih uzrasta, posebno obiteljima

Vrsta programa: grupni obilazak nastambi za ptice i određenih ptica u Zoo vrtu, uz pratnju i vodstvo edukatora

Trajanje: 90 minuta

Veličina grupe: 12 - 35 sudionika

Cilj programa je upoznati posjetitelje Zoo vrta s pticama – njihovom raznolikošću, biološkim karakteristikama, načinu života i razmnožavanja, ugroženošću, koja je uloga Zoo vrtova u njihovoj zaštiti te na koji način sami građani mogu doprinijeti njihovoj zaštiti.

Opis programa

Grupa polazi od blagajne Zoološkog vrta te obilazi Zoo vrt. neke od vrsta koje se obilaze su Dalmatinski pelikani, madagaskarske ptice u paviljonu "Madagaskar", papige, volijera za afričke ptice močvarice...

Kroz objašnjavanja uz žive primjere, kontakt s različitim preparatima te njihovo taktilno ispitivanje i korištenje određenih pomagala posjetitelji lakše upoznaju raznolikost ptica, njihove biološke karakteristike, način života i razmnožavanja, ugroženost i načine zaštite. Tijekom obilaska i samog programa edukator potiče diskusiju s polaznicima programa te na taj način osigurava njihovo aktivno uključivanje u program. 

 

  

 

ODRŽIVI RAZVOJ

Ciljana skupina: školske grupe (8. razredi i srednje škole) i ostale organizirane skupine

Vrsta programa: grupni obilazak Zoo vrat uz vodstvo edukatora

Trajanje: 60 minuta

Veličina grupe: 12 30 sudionika

Cilj programa je kroz obilazak i razgledavanje posjetiteljima pojasniti i približiti pojam održivog razvoja te pokazati na koji način ih Zoo vrt koristi i primijenjuje. Na taj način se posjetiteljima nastoji prikazati dobra praksa korištenja ekoloških inovacija i sustava usmjerenih na očuvanje prirode.

Opis programa

Prilikom obilaska grupa se upoznaje s ekološkim inovacijama koje se koriste u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Pojmovi vezani uz održivi razvoj predstavljaju se kroz nastambu za dalmatinske pelikane sa zelenim krovom, blagajnu i dizalicu topline, paviljon Madagaskar i sustav prikupljanja kišnice koja se koristi za ispiranje sanitarija i zalijevanje, nastambu za lavove i centralno grijanje na pelete, volijeru za afričke ptice močvarice i biofilter, nastambu za bizone i sustav za recikliranje.

 

OBILAZAK ZOO VRTA UZ DIGITALNI VODIČ

Ciljana skupina: Svi posjetitelji

Vrsta programa: samostalni obilazak Zoo vrta uz digitalni vodič na tabletu

Trajanje programa: nije određeno

Istovremeno program može koristiti 25 osoba (ili obitelji).

Cilj programa je obogatiti samostalni posjet građana ZOO vrtu dodatnim informacijama o životinjama, olakšati im snalaženje u Zoo vrtu interaktivnim zemljovidom te im  omogućiti lakše planiranje posjeta u skladu s rasporedom javnih hranjenja i programa "Priče timaritelja".

Opis programa

Posjetitelji obilaze Zoološki vrt uz pomoć digitalnog vodiča instaliranog na tabletima. Šetnjom kroz Zoo vrt posjetitelji upoznaju životinje te pomoću aplikacije mogu saznati dodatne zanimljivosti o pojedinim vrstama.

Također, odabirom interesnoga područja u glavnom izborniku  posjetitelji mogu  saznati koja su aktualna događanja  u Zoo vrtu, provjeriti rasporede programa Priče timaritelja i javnih hranjenja životinja. Pomoću karte unutar aplikacije posjetiteljima se  olakšava snalaženje tijekom razgleda Zoološkog vrta.

 

SVE PROGRAME POTREBNO JE UNAPRIJED REZERVIRATI!

KONTAKT, INFORMACIJE I REZERVACIJE:

Ured edukatora
01 7788 534
edukacija@zoo.hr
Uredovno vrijeme je pon - pet od 8.00 do 16.00 sati

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA