Divlje ljeto u Zoo vrtu

Kao i svakog ljeta, tijekom ljetnih školskih praznika u Zoološkom vrtu  školarci mogu sudjelovati u već dobro poznatoj avanturi – Divljem ljetu u Zoo vrtu! Petodnevni je to program u kojem djeca imaju priliku u društvu vršnjaka, okruženi divljim životinjama saznati zanimljivosti iz svijeta prirode. Ove godine će kroz pet dana djeca upoznati svaki kutak Zoološkog vrta, svakog dana svoje znanje će proširiti upoznavanjem nove skupine životinja te njezinih zanimljivih predstavnika, a uz pomoć posebnih programa na tabletima, saznat će sve detalje iz života stanovnika Zoo vrta.

Istražite tajne Zoo vrta i zaslužite diplomu „Zoo istraživača“.

PROGRAM

Program se sastoji od nekoliko tematskih cjelina koje se izmjenjuju kroz tjedan. Svake godine program je drugačiji te nikome neće biti dosadno.

MLADI TIMARITELJI

Biti timaritelj nije lako, ali je to jedno od najljepših zanimanja. Na Divljem ljetu saznaj što zapravo rade timaritelji i poput njih hrani divlje životinje, čisti nastambe, slaži aranžure, osmišljavaj razne zadatke i pripremaj poslastice za životinje. Počasti kapucine, rakune ili medvjeda sladoledima, izradi igračke za papige i nutrije i pogledaj vole li se i životinje zabaviti kao i mi. 

 

 

DODIR SA ŽIVOTINJAMA

Svaki pravi Zoo istraživač mora upoznati divlje životinje iz prve ruke. Kakav je osjećaj dodirnuti zmiju? A velikog australskog guštera agamu? Možda netko više voli krznene degue? Sve te divne životinje, i mnoge druge najhrabriji će dodirnuti i na ovogodišnjem Divljem ljetu.

 

 

DNEVNIK ISTRAŽIVAČA

Svi veliki prirodoslovci mnogo su vremena proveli promatrajući i istražujući prirodu oko sebe. Kako bi znao odgovoriti na pitanja o životinjama i prirodi, svakoga dana Divljeg ljeta otkrit ćeš nove kutke Zoo vrta te poput pravih prirodoslovaca voditi svoj mali dnevnik istraživača.

 

 

BRIGA ZA ŽIVOTINJE

I ove te godine očekuje briga za razne vrste životinja. Ribe strijelci dobile su ime po načinu hvatanja svog plijena. Naime, ove ribe se uglavnom hrane kopnenim kukcima koje lete ili se odmaraju u blizini vode. Pomoću usta izbacuju mlaz vode koji poput strijele obara plijen i ruši ga u vodu. Ovo ljeto zabavi se uz ove neobične ribice, koje će naši polaznici sami hraniti njihovom omiljenom hranom.

 

 

DIVLJI VRT
Naša dvorišta i vrtovi vrve brojnim malim životinjama i skrivaju brojne zanimljivosti, a kako ih možemo otkriti  saznat ćeš kroz praktičan rad u našem „divljem vrtu“. 

 

 

 PROGRAMIRANJE

Ovo ljeto se okušaj u programiranju. Uz pomoć naših edukatora, iskoristi micro:bitove za svaku kreaciju koja ti padne na pamet. Ovi mali uređaji mogu biti sve što ti padne na pamet - od robota do muzičkih instrumenata.

 

 

"LOV NA LISICU"

Ove godine surađujemo sa zagrebačkim Radioklubom Hrvatska Flora Fauna, a spojila nas je jedna od primarnih djelatnosti obiju strana – edukacijia mlađih naraštaja. Tako će svi polaznici ovogodišnjeg Divljeg ljeta naučiti kako se divlje ili ugrožene životinje označavaju elektroničkim uređajima s ciljem praćenja kretanja, navika, migracijskih ruta, kako bi se one bolje upoznale a time i zaštitile. Kako ne bi sve ostalo samo na teoriji, i sami ćete se unutar Zoo vrta okušati u tzv „lovu na lisicu“, kako se naziva amaterska radiogoniometrija. 

 

 

IGRE I KVIZOVI
Poslije napornog rada valja se odmoriti i zabaviti te djeca na kraju svakog dana igraju igre ili rješavaju zabavne kvizove, kojima ujedno i ponavljaju što su sve toga dana naučili.

 

 

DIPLOMA ZOO ISTRAŽIVAČA

Osim sklopljenih novih prijateljstava, na kraju programa svi sudionici za uloženi trud, stečeno znanje i uspješno svladane zadatke i izazove dobivaju diplomu „Zoo istraživača“ te grupnu fotografiju za uspomenu na nezaboravno ljeto u Zoo vrtu.

 

 

OPĆE INFORMACIJE

VRIJEME ODRŽAVANJA: od 19. lipnja do 1. rujna 2017.

TRAJANJE PROGRAMA: 5 dana (ponedjeljak - petak)
DNEVNI TERMINI:
1. grupa - od 8.00 do 14.00 sati,
2. grupa - od 14.00 do 20.00 sata
GRUPA: najmanje 10 djece, maksimalno 24 djece
DOB DJECE: namijenjeno djeci od 2. do 6. razreda osnovne škole

 

UPISI I REZERVACIJA

Informacije za roditelje možete preuzeti ovdje.

Upisi na program počinju u ponedjeljak, 29. svibnja, u 8.00 sati. Ulaznice se rezerviraju isključivo digitalnim putem, a plaćaju internetom ili općom uplatnicom.

 

UPIS NA PROGRAM
Dijete je upisano na program nakon što je ispunjen on-line upisni list i plaćen puni iznos cijene programa.

REZERVACIJA
Mjesto na programu je rezervirano nakon ispunjavanja upisnog lista. Rezervacija traje 24 sata unutar koji je potrebno poslati potvrdu o uplati ili se rezervirano mjesto oslobađa. Moguće je rezervirati samo jedno mjesto po djetetu.

 

CIJENA I PLAĆANJE

CIJENA ULAZNICE: 480 kn
Ulaznica uključuje vodstvo edukatora, užinu, piće, slasticu, te sav pribor i materijal.

Djeca iz iste obitelji (braća i sestre) imaju pravo na popust pri čemu cijena za svako dijete iznosi 430 kuna.

 

 

KONTAKT I INFORMACIJE

Ured edukatora
+385 1 7788 534
edukacija@zoo.hr
Uredovno vrijeme ureda od 08.00 do 16.00 sati.

Ana, 20. svibanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 19:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 18:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA