POKRETNI EDUKATIVNI KUTCI

 

 

Jeste li se tijekom svog posjeta Zoološkom vrtu susreli s našim volonterima?

Između ostalog, susresti ih možete na pokretnim edukativnim kolicima – bilo gdje u Zoo vrtu!

Svrha edukativnih kutaka je obrazovati ljude na neformalan i opušten način. 

 

Posebnost i  prednost  edukacije u zoološkim vrtovima je blizina živih životinja i kontakt s njima. Blizina živim životinjama, a posebice taktilni osjećaji, pobuđuju zanimanje posjetitelja i potiču ga da se aktivno uključi u njihovu zaštitu pri čemu životinjske vrste u zoološkim vrtovima imaju ulogu ambasadora za svoje ugrožene srodnike u prirodi.

 

Mobilni edukativni kutci mjesta su u Zoološkom vrtu na kojima posjetitelji mogu doći u dodir s najrazličitijim preparatima i, uz razgovor s volonterima, saznati mnoštvo zanimljivosti iz svijeta životinja. 

 

NOVA TEMA: AFRIČKE MOČVARE

Volonteri otkrivaju posjetiteljima tajne volijere za afričke ptice, nastambe koja je izgrađena u sklopu prve faze modernizacije našeg Zoo vrta.

Zahvaljujući suvremenom arhitektonskom rješenju afričke ptice močvarice dobile su veliki nadsvođeni prostor koji im omogućuje boravak na tlu, ali i letenje, a posjetitelji su dobili pogled na njih bez vizualnih barijera. Posjetitelji sada mogu ući u samu nastambu i vidjeti ptice bez barijera na udaljenosti od svega metar, dva - kao u prirodi, a naši volonteri su ovdje da ih upoznaju sa životinjama koje tu žive te da posjetiteljima približe svijet afričkih močvara.

 

TEMA: ŽIVOTINJSKI POKROVI

 

Svaki posjetitelj ima priliku doživjeti i osvijestiti složenost prirode i raznolikost živih bića kroz dodir s različitm vrstama tjelesnih pokrova kod životinja, i upoznavanje njihovih prilagodbi i sposobnosti.

 

TEMA: PREHRANA ŽIVOTINJA

Posjetitelji imaju priliku vidjeti i dodirnuti lubanje i druge preparate te, uz pomoć volontera, shvatiti način prehrane pojedinih životinja i njihove prilagodbe na različitu vrstu hrane. 

 

 

TEMA: UDVARANJE I RAZVOJ 

Posjetitelji upoznaju razlike između mužjaka i ženki kod pojedinih životinjskih vrsta, oblike udvaranja te načine podizanja mladunaca.

 

Više informacija o volontiranju u Zoo vrtu pronađite OVDJE.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA