KAMPANJE

Zagrebački Zoološki vrt kao članica Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija (EAZA), Svjetskog udruženja zooloških vrtova i akvarija (WAZA) te Međunarodnog udruženja edukatora (IZE) dijeli zajedničku strategiju kojoj je cilj da edukacijom sudjeluje u odgoju i obrazovanju  javnosti da bi korisnici edukacije svojim obrazovanjem, stručnošću, talentima, vještinama i znanjem pridonijeli općem očuvanju biološke i krajobrazne raznolikosti, znanstvenim istraživanjima i napretku i razvoju društva.

Međunarodne institucije su prepoznale kvalitetu edukacije te je zagrebački Zoološki vrt čak dva puta dobio prestižnu nagradu za podizanje svijesti javnosti o važnosti očuvanja životinjskih vrsta, odnosno za sveobuhvatnost i raznovrsnost aktivnosti koje je provodio u povodu EAZA-inih  kampanja i to 2009. za EAZA Godinu europskih zvijeri (EAZA Carnivore campaign) i 2011. za EAZA Godinu čovjekolikih majmuna (EAZA Ape campaign).

Neke od kampanja u kojima je Zoološki vrt već sudjelovao ili pokrenuo su:

  •  „EAZA - GODINA ČOVJEKOLIKIH MAJMUNA“
  • „EAZA - GODINA EUROPSKIH ZVIJERI“
  • „EAZA - GODINA VODOZEMACA“
  • „EAZA - OD POLA DO POLA“
  •  „GODINA ŠIŠMIŠA“
  • „HRVATSKE ZMIJE OTROVNICE“
  • „ZMIJE HRVATSKE“

 

Cilj kampanja proveđenih u Zoološkom vrtu je edukacija šire javnosti i uključivanje što većeg broja ljudi u aktivnosti koje u konačnici dovode do boljeg stanja u prirodi i poboljšanja uvjeta specifičnih biljnih i životinjskih vrsta.

 

KAMPANJA 2018./2019. - Šuma bez pjesme

KAMPANJA 2016./17. - Vratimo divljinu!

 

 

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA