ZOO EDUKACIJA

ZOO GOSTUJE U KNJIŽARAMA PO ZAGREBU

U suradnji  s knjižarama Algoritam Profil Mozaik edukatori Zoološkog vrta održati će nekoliko predavanja o životinjskom svijetu na različitim dijelovima grada Zagreba.

Program uvodi sudionike u svijet životinja, upoznaje ih s njihovom raznolikošću i sistematikom, a sve putem raznih zanimljivosti i na djeci jednostavan, razumljiv i zabavan način. Istražujući dodirom brojne preparate  poput ljuske kornjače, svlaka zmije, jaja noja, perja ptica, krzna deve, roga antilope upoznajemo karakteristike skupina životinja i saznajemo odgovore na neka od najzanimljivijih pitanja: koliko je veliko srce kita, zašto noj ne može letjeti, kako šišmiš leti u potpunom mraku te što se zapravo nalazi u devinim grbama.

Posebnost predavanja je i kontakt s mliječnom zmijom i kukcem paličnjakom. Blizina živim životinjama, a posebice prilika da ih dodirnemo, poseban je osjećaj zbog kojeg ćete ih jednostavno zavoljeti. Kukac paličnjak svojim izgledom podsjeća na suhu grančicu dok mliječna zmija svojim prekrasnim kričavim bojama pokušava zavarati grabežljivce praveći se da je otrovna.

Sve sudionike na kraju predavanja čeka i malen poklon Zoološkog vrta u obliku edukativnog postera jedne od 15 vrsta hrvatskih zmija.
Pored ZOO eduakcije možete sudjelovati i u LEGO radionici, lutkarskoj predstavi i natjecanju u crtanju FROZEN likova.

Raspored ZOO predavanja i lokacije

22.5., petak u 18 sati > MEGASTORE, Bogovićeva 7
27.5., srijeda u 18 sati >  AVENUE MALL, Avenija Dubrovnik 16
10.6., srijeda u 18 sati > GARDEN MALL, Rudolfa Kolaka 14
11.6., četvrtak u 18 sati > CITY CENTER ONE, Jankomir 33

Svoj dolazak prijavite na info@apm.hr.
Fotografije iz galerije su preuzete s Facebook stranice knjižare APM.

Zoo, 18. svibanj 2015.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA