AUSTRALSKI DAN U ZOO VRTU

ZAGREPČANE ODUŠEVIO DAN AUSTRALIJE

U Zoološkom je vrtu grada Zagreba, u subotu 6. svibnja, već šesti put obilježen Dan Australije. Zahvaljujući bogatom programu koji je pripremljen u suradnji s Veleposlanstvom Australije Zagrepčani i njihovi gosti upoznali su neobične životinje, običaje, sportove i gastronomiju najmanjeg kontinenta na svijetu.

 

 

„Prvi puta sam u Zoološkom vrtu grada Zagreba i oduševilo me s koliko se ljubavi i entuzijazma ovdje organizira Australski dan. Iznimno mi je drago vidjeti obrazovne programe koje provodi Zoološki vrt jer je obrazovanje temelj za zaštitu  životinjskih vrsta.  Odlično je da Zoološki vrt grada Zagreba uspješno vodi program razmnožavanja naših valabija“, kazala je Elizabeth Petrovic, veleposlanica Australije u Hrvatskoj.

U Maksimiru se pored crvenovratog valabija od australskih životinja mogu vidjeti četkastorepi penjaš, tobolčarska mačka, mali zlatni letaš i bradata agama.

 

 

„Zoološki vrtovi građanima donose svijet na dlanu. Zahvaljujući suradnjama sa stranim veleposlanstvima posjetiteljima možemo ponuditi dodatne autentične sadržaje. Dan Australije jedan je od najboljih primjera za to. Djelatnici Veleposlanstva Australije svake se godine nadmaše u pripremi atraktivnih sadržaja kojima predstavljaju prirodu, kulturu, sport i gastronomiju svoje zemlje“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Dan Australije posjetilo je nekoliko tisuća ljudi. Oni su, među ostalim, učili o važnosti održivog razvoja i načina života te očuvanju koraljnih grebena. Podučavalo ih se australskom nogometu i pečenju kolača čupavaca lamington, a australske su životinje od papira ukrašavali aboridžinskim motivima.

 

 

Zoo, 8. svibanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA