OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI 2017.

VELEPOSLANICI ODUŠEVILI FOTOGRAFIJAMA ŽIVOTINJA

U povodu Međunarodnog dana biološke raznolikosti u Zoološkom je vrtu grada Zagreba postavljena izložba fotografija „Veleposlanici za biološku raznolikost“.

„Svi smo mi sastavni dio prirode. Naša je sudbina usko povezana s biološkom raznolikošću, mjestima gdje biljke i životinje žive, te okolišem koji ih okružuje. Čovjek, kao najpametnije biće, je taj koji se treba brinuti o održavanju bioraznolikosti. Svi mi veleposlanici koji smo dio ovog projekta, podupiremo tu ideju“, istaknula je Tanya Dimitrova Dimitrova,  veleposlanica Republike Bugarske.

 

 

Uz nju u fotografiranju životinja u Zoološkom vrtu pod vodstvom fotografa Damira Hoyke sudjelovali su Philippe Benoit, veleposlanik Kraljevine Belgije, Andrew Stuart Dalgleish, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Juan Luis Nilo Valledor,veleposlanik Republike Čile, Maciej Grzegorz Szymański, veleposlanik Republike Poljske i Stavros Tsiepas, veleposlanik Helenske Republike. Pritom su, kazao je Hoyka, pokazali veliki talent.

 

 

 

„Ljudi su skloni skupljati, uzimati stvari iz prirode, no to nije pravi način stvaranja uspomena ako u biološkoj raznolikosti želimo uživati i u budućnosti. Zahvaljujući novim alatima među kojima je i fotoaparat, bez uništavanja biljaka i životinja sami možemo stvoriti vrijedne uspomene na bogatstvo biološke raznolikosti. To su prepoznali i veleposlanici u Hrvatskoj koji su zajedno s Damirom Hoykom fotografirali stanovnike Zoološkog vrta koji su zapravo zastupnici svoje vrste u prirodi. Naši veleposlanici koji vole prirodu i fotografiju, stvorili su sjajnu izložbu vrijednih radova. Zajednički nam je cilj širiti pozitivne poruke i podržavati biološku raznolikost“, kazala je Davorka Maljković, zamjenica ravnatelja i voditeljica razvoja i istraživanja u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

 

 

Nakon razgledavanja izložbe posjetitelji Vrta uključili su se u mnogobrojne edukativne sadržaje. Na Labuđem su otoku razgledali primjere uređenja vrtova, okućnica i drugih prostora važnih za opstanak biljnih i životinjskih vrsta u gradovima. Djeci je posebno zanimljiva bila izrada hranilica za leptire, hotela za kukce i pojilica za ptice. Stariji su se pak informirali o međunarodnoj kampanji Vratimo divljinu! te Zelenoj mreži biološke raznolikosti.

Zoo, 22. svibanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA