Svjetski dan zdravlja 2018.

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA U ZOOLOŠKOM VRTU!

U subotu, 7. travnja, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti Svjetski dan zdravlja s posebnim naglaskom na zaštitu zdravlja kod najmlađih i njihovih roditelja.

Taj se dan kojim se promiče bolja zdravstvena skrb za sve, ove godine održava pod geslom „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje“.

Gradska ljekarna Zagreb predstavit će svoju javnozdravstvenu akciju Ljekarnik izvan ljekarne. Djecu će upoznavati sa zdravim načinom života te važnosti prevencije bolesti, a svi zainteresirani posjetitelji moći će provjeriti glukozu u krvi, vitaminsko-mineralni status organizma, indeks tjelesne mase i visinu krvnog tlaka.

Partneri akcije građanima će omogućiti i besplatno mjerenje glukoze u krvi te određivanje vitaminsko-mineralnog statusa organizma.

Mališani će moći provjeriti vid te se uključiti u zanimljivu edukativnu radionicu pod vodstvom Bilić Vision Optike.

Velika je pozornost pridana i oralnoj higijeni. Specijalisti dječje i preventivne stomatologije iz Stomatološke poliklinike Zagreb djecu će učiti pravilnoj prehrani i održavanju oralne higijene. Kako se četkaju zubi, pokazat će na igračkama s velikim zubima.

Plavko, maskota Građanskog nogometnog kluba Dinama, djeci će približiti važnost tjelovježbe i pozitivnog životnog stava, a uz razgibavanje najmlađih posjetitelja uz Plavka će se uključiti i treneri Dinamove škole te mladi igrači.

Edukatori Zoološkog vrta napominju da je kretanje prirodno i ljudima i životinjama te da bi upravo ono trebalo biti važan sastavni dio naše svakodnevice. Sve koji trče, potiču da se uključe u subotnji Maksimirski Minus Zwei Cener, a sudionike utrke nagradit će kuponima za slobodan ulaz u Zoološki vrt u idućih mjesec dana.

Vidimo se! :)
 

Zoo, 5. travanj 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 18:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 17:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA