IZ LJUBLJANE

ROĐENDAN LJUPKE LEONE

Mala Leona, plod ljubavi čimpanze Borisa koji je u Ljubljanu stigao iz Zagreba, i nježne Neže, proslavila je prvi rođendan. Pritom se ponašala poput prave zvijezde! Na dar je dobila plišanog plamenca i veliku tortu od dinje i drugih omiljenih joj poslastica. Razdragana slavljenica odmah je tortu podijelila s roditeljima i bakom Mojcom.

 

Rođendan su joj došli čestitati i djelatnici Zoološkog vrta grada Zagreba, a na dar su donijeli sliku koju su naslikale njezine zagrebačke polusestre Sara i Megi te Borisova prijateljica Juba.

„Leona je pljunuti tata“, tvrdi zagrebačka ekipa u kojoj je bio i Damir Kranjac, timaritelj koji se o Borisu brinuo dugi niz godina. Iako se nisu vidjeli otkako ga je prije dvije godine ostavio na ljubljanskoj adresi, Boris ga je prepoznao i u znak velikoga životnog prijateljstva pružio mu ruku. Trenutak je to koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

„Kolege iz ljubljanskog zoološkog vrta izvrsno se brinu o Borisu. Vidi se da je zadovoljan i sretan u krugu svoje nove obitelji. Brižan je otac. Iako se majka Neža najviše brine o Leoni, on je uvijek u blizini i rado uskače u pomoć. Leona je jako živahna i znatiželjna. Još uvijek je vrlo mala, no pod budnim se okom roditelja lijepo razvija. Svakim se danom sve vještije penje i skače“, kazao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Suradnja zagrebačkog i ljubljanskog zoološkog vrta traje već godinama i jako je uspješna. Neža i Boris spojeni su putem uzgojnog programa kojim se želi očuvati ta iznimno rijetka podvrsta čimpanzi. Naime, genetski je dokazano da si odlično odgovaraju. Zahvaljujući toj procjeni i uspješnom spajanju stvorena je vesela slovensko-hrvatska obitelj.

 

 

 

 

 

Zoo, 11. travanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA