CRVENI PANDA

Bucmasto mladunče crvene pande provirilo iz nastambe

Zagrebačko-dortmundski par na maksimirskoj adresi ljubuje već tri godine, a sada se dokazuje u ulozi roditelja. Iznimno su brižni zahvaljujući čemu mladac sjajno napreduje. Tromjesečno mladunče konačno je provirilo iz nastambe crvenih pandi. Riječ je o neodoljivom mužjaku, prvom mladuncu šestogodišnjeg Popija i četverogodišnje Eme.

„Ovog smo bucmastog mališana iščekivali tri godine, ali čekanje se u potpunosti isplatilo. Time je dinastija zagrebačkih crvenih pandi dobila novog člana. Godinama smo pratili život Popijevih roditelja, njega i njegove braće. I dok njegova braća produžuju lozu u Europi, od Popija smo očekivali nasljednika u Zagrebu. Možda je osjećao taj pritisak“, u šali je kazao Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Mladunac se razvija najmanje jednako dobro kao njegovi vršnjaci u prirodi. Prvo vrijeme mladunci provode uz majku, a kad dovoljno ojačaju, izlaze iz nastambe.

Riječ je o ugroženoj vrsti životinja, pa je svaka jedinka iznimno vrijedna. Zagrebački mladunac dokaz je da se o njegovoj obitelji svi dobro brinu.

Kako bi se građani dodatno upoznali s tom životinjskom vrstom, u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava se Dan crvenih pandi. Ove će se godine održati u subotu, 10. studenog. Koje će ime dobiti mala crvena panda, tada će objaviti Mia Dimšić.

Građani ime crvenoj pandi mogu predlagati putem Facebook stranice Zoološkog vrta.

Zoo, 27. rujan 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA