ADVENT U ZOO VRTU 2016.

ADVENTSKA PRIČA U ZOO VRTU

Vrijeme adventa je svake godine doba tijekom kojega, svako na svoj način, priprema za Božić. Kako nam je Božić skoro već ovdje mogli bismo se prisjetiti što smo sve radili i kako smo proveli Advent u Zoološkom vrtu. 

Pripreme su počele rano, a ove smo se godine potrudili izraditi što više ukrasa od prirodnih materijala kojima bismo ukrasili Vrt. Bilo je tu skupljanja drvenih trupaca, bojanja, rezuckanja i planiranja no najvažnije od svega je da su pripreme protekle u božićnom duhu. Iako su pripreme bile zahtjevne, vjerujemo da se isplatilo! 

 

A kako su tekle pripreme možete pogledati i u ovom kratkom videu:

 

Nakon što je Vrt ukrašen i postignut je božićni ugođaj započele su razne radionice i edukativni sadržaji na kojima su naši posjetitelji mogli sudjelovati. Organizirane su radionice izrade hranilica za ptice i božićnih ukrasa, edukativni kutci na kojima su se mogli saznati razne zanimljivosti iz životinjskog svijeta, ali ste se mogli i družiti s našim Djedicom koji vas je svaki dan vodio putevima Zoo vrta.

 

 

 

 

Posebno se zahvaljujemo našim vjernim posjetiteljima koji su našem Djedici pomogli u ukrašavanju božićnog drvca koje možete vidjeti u našem Božićnom selu u blizini lavlje nastambe Kidepo.

 

Kako bismo u vrijeme Adventa razveselili i naše životinjske stanovnike, za njih smo organizirali smo i prikupljanje darova. Već drugu godinu za redom, pružili smo priliku svim našim posjetiteljima da daruju stanovnike Zoološkog vrta, kako bi i njima ovaj Božić bio još ljepši i veseliji. Riječ je o predmetima kojima će se tijekom 2017. godine obogaćivati životni prostor životinja

 

 

 

No osim darova koje ste osigurali za naše životinje, u ponedjeljak 26.12.2016. možete sudjelovati i u radionici pripreme poslastica za životinje koje će nakon toga naš Djedica podijeliti stanovnicima Zoo vrta. 

 

 

A jedan je popularni par životinja završio i na velikim billboard plakatima diljem grada. Ove je godine cijenjeni zagrebački fotograf Damir Hoyka napravio posebne fotomontaže. Zagrebački lavići, Tuma i Uzuri koji su navršili 6 mjeseci, fotograf je smjestio u srce adventskog Zagreba.

 „Zagrebački lavići prave su zvijezde 2016. godine! Riječ je o nevjerojatnim životinjama koje su kod ljudi izazvale mnogo pozitivnih emocija, utoliko više jer se, kako su mi rekli timaritelji, lavovi rijetko pare u zoološkim vrtovima“, kazao je Hoyka.

Iza Hoyke je suradnja sa Zoološkim vrtom duga osam godina. U sklopu projekta Celebrity Fair slavne je osobe povezivao sa stanovnicima maksimirske šume, a danas rado spaja životinje s vizurama grada.

 

 

Nadamo se da ste zajedno s nama uživali ovog Adventa u Zoološkom vrtu te Vam od srca želimo blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj godini!

 

 

 

Zoo, 23. prosinac 2016.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA