PROSLAVILI SMO ZAJEDNO

92. ROĐENDAN ZOOLOŠKOG VRTA I PRVI ROĐENDAN TUME I UZURI

Zoološki vrt grada Zagreba proslavio je devedeset i drugi, a lav Tuma i lavica Uzuri svoj prvi rođendan!

Posjetio nas je i gradonačelnik Milan Bandić koji je najavio izgradnju nastambe Afrička savana u kojoj će biti žirafe.

„Rebalansom proračuna Grada Zagreba na jesen ćemo osigurati dvadeset milijuna kuna za Zoološki vrt grada Zagreba. Tim će se novcem izgraditi nastamba Afrička savana, pa ćemo do konca sljedeće godine sigurno imati žirafu“, najavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, te izrazio zadovoljstvo rastom posjećenosti Zoološkog vrta.

„Ponosni smo što naše napore prepoznaju građani. Prošle je godine dovršena prva faza modernizacije u sklopu koje je izgrađeno deset, a obnovljeno devet objekata, no rad na unapređenju Vrta na tome nije stao. Upravo naprotiv. Više no ikad smo posvećeni znanstveno-istraživačkom radu, zaštiti životinja i edukaciji građana. Zahvaljujući tome u Zoološkom se vrtu svaki tjedan može doživjeti nešto novo. Nedavno nam je obitelj tapira dobila novog člana, iz Nizozemske nam je stigla mravojedica, a iz Njemačke patuljasta vodenkonjica. Posebno vrijednu ulogu u svemu tome imaju naši timaritelji i zoolozi zahvaljujući čijoj brizi sjajno napreduju i naši mladunci lavova koji na devedeset i drugi rođendan Vrta slave svoj prvi rođendan“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Lavu Tumi i lavici Uzuri poslužene su torte i uručeni darovi. Posebno ih je razveselila velika lopta kreirana za obogaćivanje životnog prostora lavova.

Dobre želje obitelji kraljeva životinja uputio je velik broj Zagrepčana. Lavićima su donijeli čestitke i sudjelovali u edukativnom programu o lavovima i afričkoj savani te se zasladili ukusnom tortom koja je za posjetitelje bila poslužena na Zebrinom trgu.

 

      

Zoo, 11. lipanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA