NOVI STANOVNIK

RUŽIČASTA SVINJARIJA U ZOO VRTU

Rozika, Göttingenska patuljasta svinja, nedavno je u Zagreb stigla iz Ljubljane i već se navikla na šaroliko društvo u Dječjem zoo vrtu. Maksimirski sustanari su joj patuljaste koze i ovce te obitelj kunića.

Šestomjesečna Rozika izrazito je društvena životinja koja će najmlađe posjetitelje Vrta, ali i njihovu pratnju, osvojiti na prvi pogled. Kako bi joj poželjeli dobrodošlicu, Zagrepčani joj u srijedu, 8. listopada, mogu donijeti ružičaste mašnice i cvjetiće izrađene od papira. Time će se ukrasiti Rozikin novi dom. U 11 i 14 sati posjetitelji mogu sudjelovati u hranjenju simpatične došljakinje i drugih životinja u Dječjem zoo vrtu te čišćenju njihovih nastambi.

Göttinger ili göttingenska patuljasta svinja jedna je od pasmina minijaturnih svinja nastala šezdesetih godina prošlog stoljeća križanjem minesotske, vijetnamske patuljaste i njemačke landras svinje. Taj se praščić u prvom redu koristio za biomedicinska istraživanja, no danas je sve popularniji kućni ljubimac, stanovnik dvorišta i dječjih zooloških vrtova.

Zoo, 6. listopad 2014.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA