16. SVIBNJA

DAN AUSTRALIJE U ZOOLOŠKOM VRTU

Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu 16. svibnja. Zahvaljujući Veleposlanstvu Australije i edukatorima Zoološkog vrta, posjetitelji će od 11 do 17 sati imati prilike saznati pregršt zanimljivosti o najmanjem kontinentu na svijetu!

Kako bi što bolje upoznali Australiju, prilikom ulaska u Zoološki vrt posjetitelji na blagajni mogu preuzeti „putovnicu“, odnosno knjižicu u koju će skupljati žigove, posjećujući zanimljive edukativne sadržaje. Svaki od sadržaja odnosno edukativnih kutaka predstavlja pojedinu saveznu državu ili teritorij Australije. Sjeverni teritorij, primjerice, najpoznatiji je po svojim pustinjama i polupustinjama, a posjetitelji će ga moći pobliže istražiti kod nastambe za australske životinje. One malo odvažnije pozivamo na suočavanje i draganje s pravom bradatom agamom. U Tropskoj kući posjetiteljima će biti predstavljen Queensland. Tamo će, među ostalim, saznati i sve važne informacije o Velikom koraljnom grebenu te zašto je neopisivo važno očuvati takve ekosustave! Osim o bezazlenim koraljima, posjetitelji će imati prilike čuti i o morskim psima, koliko su doista opasni te koje su najotrovnije morske životinje.

Na likovnoj će se radionici izrađivati suveniri s australskim motivima, dok će se u Matildinoj kuhinji u Edukacijskom centru pripremati slavni australski slatkiš!

Zaljubljenici u sport moći će naučiti osnove australskog nogometa, a mali ekonomisti upoznati australski novac. Razgledavajući zanimljive motive s australskih kovanica i novčanica naučit će i da je australski novac zapravo izrađen od plastike, a ne od papira!

Onima koji žele znati više, preporučuje se posjet katu paviljona Insektarij gdje će se prikazivati niz australskih kratkih dokumentarnih filmova.

• SJEVERNI TERITORIJ – kod nastambe australskih životinja (valabiji i emui)
• ZAPADNA AUSTRALIJA – kod Lavljeg mosta
• VIKTORIJA –  kod nastambe vukova
• CANBERRA – kod Paviljona za majmune
• JUŽNA AUSTRALIJA – pored ulaza u paviljon „Duh monsunskih šuma“
• TASMANIJA – kod Afričkog sela
• NOVI JUŽNI WALES – Edukacijski centar
• QUEENSLAND – paviljon „Tropska kuća“

PARTNER

Zoo, 15. svibanj 2015.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA