Bundevijada 2017.

BUNDEVIJADA U CARSTVU ŽIVOTINJA

Pozivamo vas da nam se ove subote, 28. listopada 2017. od 11.00 sati pridružite na već tradicionalnoj Bundevijadi na kojoj ćete moći pripremiti budeve za životinjske stanovnike Zoološkog vrta. Neke će bundeve biti ispunjene poslasticama za životinje, a dio će ih biti izdubljen i postavljen životinjama kako bismo ih potaknuli na što više istraživanja i kretanja. 

Ako ne znate što biste stavili u bundevu, a da se svidi životinjama, bez brige, na radionici će biti prisutni i naši edukatori koji su u dogovoru s nutricionistima Zoo vrta dogovorili poseban meni za svaku životinju kojoj će se ponuditi bundeve. Sve što trebate je sudjelovati u pripremi, a vjerujemo da će vam i životinje biti zahvalne. 

Priprema bundeva trajat će od 11.00 do 13.00 sati u paviljonu Sichuan (kod crvenih pandi), a podjela bundeva životinjama kreće u 13.00 sati.

Bundeve u nastambe životinja stižu prema sljedećem rasporedu:

13.10     Prstenastorepi i čupavouhi lemuri

13.20     Žutokresti kakadu

13.30     Južnoamerički nizinski tapir

13.40     Smeđi medvjed

13.50     Kljunorošci

14.00     Pekariji

14:10     Bjeloruki giboni

14.20     Zmije

14:30     Rakuni i kapucini

14.45     Lavovi

15.00     Merkati

Obogaćivanje životnog prostora životinja vrlo je važna aktivnost koja se svakodnevno odvija u Zoološkom vrtu za dobrobit životinja. U ovom procesu životinjama se nude predmeti koji na njih djeluju stimulativno te ih navode na ponašanje tipično za njihovu vrstu. Obogaćivanje prostora se može izvesti na više načina, a neki od njih su i stimulacija zvukom ili mirisom prilikom čega se životinjama uvode mirisi i zvukovi koje susreću u prirodi. Također mogu biti vezani uz hranu te im se hrana daje na različita mjesta u nastambi, u različitim oblicima ili skriva kako bi životinje morale koristiti sva svoja osjetila u potrazi.

Više o Enrichmentu, tj. obogaćivanju životnog prostora životinjama, saznajte klikom na poveznicu: https://zoo.hr/enrichment

Ne propustite jedan od najpopularnijih jesenskih programa Zoološkog vrta grada Zagreba, vidimo se na ovogodišnjoj Bundevijadi!

 

Zoo Zagreb, 27. listopad 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 18:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 17:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA